Supa de peste si fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 25 Noi 2010 | 5992 vizualizari

 

Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol.

 

INGREDIENTE

  •  2 cartofi mari taiati cuburi, 
  • 1 ceapa tocata fin,
  • 1/2 de morcov ( eu l-am facut aschii cu un aparat ce il am pentru decorat ),
  • 1 mana de mazare verde,
  • 2-3 linguri de piure concentrat de rosii,
  • cativa calamari,
  • 200 grame de file de peste ( merlan am pus eu ),
  • cativa creveti (  eu am pus cruzi congelati ) ,
  • scoici cam 800 grame.
  •  In rest mai avem nevoie de 
  • 2 linguri ulei  de masline,
  • 2 catei usturoi,
  • 2 foi de dafin,  
  • 50 ml vin alb demisec,
  • putina pudra de ardei iuti uscati maruntiti,
  • coriandru si marar ( eu am pus verde congelat ) la final.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste si fructe de mare:

 Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata   

Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper.

 Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute .  Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si  crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu  mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi.

 Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute,  trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul.

  Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat  cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de peste si fructe de mare-0
Supa de peste si fructe de mare-1
Supa de peste si fructe de mare-2
Supa de peste si fructe de mare-3
Supa de peste si fructe de mare-4
Supa de peste si fructe de mare-5
Supa de peste si fructe de mare-6
Supa de peste si fructe de mare-7

COMENTARII (25)

USA

USA 1

10.02.2011, 17:44

wau, arata de revista!

ianculubita

ianculubita 1

08.03.2011, 08:53

Mmmm,ma topesc dupa fructele de mare,am si eu o reteta,da-i mai simpla si la fel de gustoasa;o voi pune ,dar azi,si maine nu.LA MULTI ANI!tuturor doamnelor si domnisoarelor!

adry88

adry88 1

22.05.2011, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!