Supa de peste si fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 25 Noi 2010 | 15118 vizualizari

 

Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol.

 

INGREDIENTE

  •  2 cartofi mari taiati cuburi, 
  • 1 ceapa tocata fin,
  • 1/2 de morcov ( eu l-am facut aschii cu un aparat ce il am pentru decorat ),
  • 1 mana de mazare verde,
  • 2-3 linguri de piure concentrat de rosii,
  • cativa calamari,
  • 200 grame de file de peste ( merlan am pus eu ),
  • cativa creveti (  eu am pus cruzi congelati ) ,
  • scoici cam 800 grame.
  •  In rest mai avem nevoie de 
  • 2 linguri ulei  de masline,
  • 2 catei usturoi,
  • 2 foi de dafin,  
  • 50 ml vin alb demisec,
  • putina pudra de ardei iuti uscati maruntiti,
  • coriandru si marar ( eu am pus verde congelat ) la final.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste si fructe de mare:

 Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata   

Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper.

 Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute .  Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si  crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu  mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi.

 Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute,  trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul.

  Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat  cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

USA 1

10.02.2011, 17:44

wau, arata de revista!

ianculubita 1

08.03.2011, 08:53

Mmmm,ma topesc dupa fructele de mare,am si eu o reteta,da-i mai simpla si la fel de gustoasa;o voi pune ,dar azi,si maine nu.LA MULTI ANI!tuturor doamnelor si domnisoarelor!

adry88 1

22.05.2011, 18:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu vin alb si usturoi