Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta

de Bucataras Medi in Peste, 15 Sep 2011 | 4340 vizualizari

 

Doua fete dragi sufletului meu ADINA si NICOLETA care astazi isi sarbatoresc ziua de nastere le urez LA MULTI ANI cu sanatate si numai bucurii si le dedic aceasta reteta.
Va pup si va imbratisez cu mult drag!

 

INGREDIENTE

  • Este de preferat ca la aceasta supa sa se foloseasca cel putin doua feluri de peste marin sau de apa dulce.
  • 1 kg file de peste(eu am avut somn si crap)
  • ulei de masline
  • 2 morcovi
  •  2 cepe(eu am folosit ceapa rosie dar se poate folosi orice fel de ceapa)
  •  1 ardei gras verde
  •  3 catei de usturoi
  • 3 rosii(pentru ca mai aveam cateva rosii cherry prin frigider le-am folosit si pe acelea)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 varf de cutit de sofran(este optional)
  •  2-3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta:

Intr-o oala in care urmeaza sa preparam supa incingem uleiul si punem la sotat ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.Lasam circa 2-3 min dupa care adaugam morcovul taiat rondele si ardeiul gras taiat cubulete.Mai lasam circa 5 min ,avand grija sa  amestecam din cand in cand .

Taiem rosiile felii si le asezam peste legumele sotate.Condimentam cu sare , piper ,cimbru si adaugam si sofranul(pentru culoare).Adaugam circa 1,5 l apa , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min.

In acest timp ne ocupam de peste:se curata , se taie bucati potrivite ,se spala si apoi se lasa la scurs.

Adaugam bucatile de peste ,vinul si daca mai este nevoie si apa ,astfel incat pestele sa fie acoperit de supa.Potrivim de sare,scoatem foile de dafin din supa  si lasam pe foc pana cand carnea este bine facuta .

Asezonam cu patrunjel verde si servim calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste-pentru Adina si Nicoleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Bucataras Medi 1

21.09.2011, 21:52

mamaie............

RuxyRux 1

21.09.2011, 21:54

Mediiii iubito...te invit si eu la ciorbita mea de crap asta ca sa nu ma certi ca nu te-am strigat

mihaelar63 1

02.10.2011, 22:49

Pacat ca nu eram prin preajma ,
Faceam eu cumva sa gust , macar 2-3... polonice


De pofta doar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
PANGASIUS CU CRUSTA MSM LA CUPTOR