Supa de porumb

de Mady1391 in Supe, 16 Dec 2011 | 1961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 radacina de telina
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura si jumatate de unt
  • 1 jumatate de lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingura de faina
  • 3 cesti de lapte 1%
  • 1 cartof mediu curatat si taiat in cubulete mici
  • 3 cepe verzi
  • 2 cani de porumb congelat
  • arpagic tocat si/sau patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de porumb:

Indepartati frunzele de pe radacina de telina si puneti-le deoparte. Taiati telina si ceapa. Incalziti untul intr-o cratita pe foc mediu. Adaugati telina (nu frunzele), ceapa si cimbrul. Amestecati pana ce legumele incep sa devina maronii dupa care presarati faina peste legume si mai amestecati cateva minute. Turnati laptele, adaugati cartoful si lasati-l pana fierbe amestecand continuu pentru a nu se arde. Fierbeti pana cartofii devin fragezi dar nu moi, cam 10 minute. Intre timp maruntiti frunzele de telina, taiati capetele cepelor verzi si taiati-le in felii subtiri. Cand cartofii au devenit fragezi adaugati porumbul, ceapa verde si frunzele de telina, tineti pe foc pana la fierbere si dupa aceea serviti :)

 

TIPS-URI

1

Aceasta supa este o excelenta sursa de calciu care este necesar pentru mentinerea sanatatii dintilor si oaselor

2

Pofta buna!

COMENTARII (25)

Bunica 1

13.04.2013, 00:43

La multi ani!

lucy2002 1

13.04.2013, 20:16

La multi ani!

Bucataras 1

13.04.2013, 23:18

la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25