Supa de pui cu crutoane de gris

de LauraA in Supe, 18 Mai 2011 | 3711 vizualizari

 

Nu prea sunt eu fan supe si ciorbe dar uneori mi se face teribil de pofta de o farfurie de supa sau ciorba, fierbinte sau rece. Preferatele mele sunt, supa de pui, de vita, de burta si de perisoare. De data asta va prezint o supa delicioasa de pui cu niste crutoane mai deosebite putintel.
Spe sa va placa!!

 

INGREDIENTE

  • pulpe pui
  • morcov
  • 1 ceapa
  • telina
  • pastranac
  • patrunjel radacina
  • sare
  • apa
  • Ingrediente crochete gris:
  • 250 gr apa
  • 100 gr gris
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu crutoane de gris:

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.

Intre timp facem crochetele.

Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:

il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:

Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,

pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,

rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,

Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.

Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

Pofta buna!!!!

Mie imi place supa de pui cu piper .Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.

Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.

 

COMENTARII (13)

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 15:59

gaby_gabytza 1

26.05.2011, 16:17

LauraA 1

01.06.2011, 15:23

Pupicei fetele dragi si multumesc mult ca va place supica!! Crutoanele sunt intr-adevar foarte bune si crocantele.

Aziz, multumesc mult ca ti-a placut interviul de pe Pro Tv!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D