Supa de pui cu crutoane din gris

de Lia_ in Supe, 6 Oct 2013 | 5551 vizualizari

 

Supa de pui o prepar asa cum o facea mama doar ca acum am pus 3 cartofi pt. ca imi trebuiau ca garnitura (cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat) la Chiftele de pui la cuptor (o s-o postez mai incolo reteta). Bune si crutoanele astea de la "lauraadamache.ro". E ceva diferit fata de galusca traditionala din gris si nu absorb deloc mult ulei asa cum ma asteptam. Sunt amuzante si pentru copiii mofturosi. Am aruncat doar ceapa iar din restul de legume (+ alte chestii) am gatit salata "Musafirii fericiti" :) reteta pe care o am in "portofoliu" :P .

 

INGREDIENTE

  • SUPA
  • pulpe pui - 1kg (am fiert pt. chiftelutele la cuptor)
  • 2-3 morcovi mici
  • 3-cartofi (mi-au trebuit ca garnitura la chiftelutele de la felul doi)
  • 1 ceapa uriasa
  • telina 4x4 cm
  • 1 pastranac
  • 1 patrunjel radacina
  • frunze patrunjel pt decor :)
  • sare, piper (putin)
  • CROCHETELE (crutoane din gris)
  • 375 gr apa
  • 150 gr gris
  • 1 galbenus de ou
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu crutoane din gris:

SUPA
Punem pulpele spalate in apa rece cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa.
Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovii (daca e prea mare il taiem pe lung), telina, pastranac, patrunjel, sare si o ceapa uriasa pe care o aruncam dupa ce a fiert supa.
Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Se poate rade si parmezan deasupra.

Intre timp facem crochetele.
CROCHETE
Punem apa le fiert la cu putina sare si in momentul in care freamata apa adaugam grisul in ploaie amestecand cu telul-para pana se despride aluatul de pe margini dand focul la minim.
Repede se face.
Il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou omogenizand un pic cu lingura ... sau mana dar e lipicios.
Il lasam la rece, eu ma grabeam si l-am pus in frigider.
Daca e rece nu mai e lipicios.
Framantam bine cu mana pana obtinem o biluta compacta,pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon cam de 1.5cm grosime.
Taiem din cordon bucatele de 1.5cm carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede.
Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.
Am pus ulei cat sa le cuprinda intr-o craticioara mitiiiiitica (15cm diametru) ca sa nu consum mult ulei si am prajit la foc moderat spre mic in 2-3 transe.
Nu se pun inghesuite.

Sa aveti pofta la masa!

TIPS-URI

1

Crochetele le puteti adauga la orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu crutoane din gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Patricia Iordache 1

23.10.2013, 10:05

Am incercat si eu supa. Dar crochetele sunt exceptionalee!! Data viitoare fac cantitate dubla si le servesc ca aperitiv.

Lia_ 1

23.10.2013, 11:36

sa va fie de bine Paty

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:01

foarte buna supica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu fulgi de ovaz