Supa de pui cu fidea (taitei)

de Ghinnni in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2010 | 8512 vizualizari

 

Supa de pui..pentru unii muma, pentru altii...muma (nu ciuma!). Toate culturile (europene, americane, asiatice) venereaza supa de pui. Doctorii evidentiaza efectele ei benefice asupra sanatatii noastre. Artistii ii aduc ofrande muzicale, iar autorii de "opere" gastronomice ii lauda efectele spirituale. Care-i treaba?
Supa de pui este o supa care se obtine prin fierberea apei impreuna cu parti si/sau oase de pui, legume si arome. Supa de pui traditionala este o supa limpede, servita sau cu bucati mici de pui/legume, sau cu fidea (taitei) sau cu boabe de orez/orz. De asemenea, supa de pui a dobandit reputatia unui remediu popular in tratarea racelii. Valoarea terapeutica a supei de pui provine din usurinta cu care organismul nostru asimileaza alimentele folosite la prepararea supei. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. De aceea se recomanda prepararea supei de pui la foc mic.

Complexitate: redusa
Calorii: 150/portie
Beneficii: ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui, stimuleaza circulatia sangvina, reduce inflamatiile si ofera organismului mineralele de care are nevoie.

...in ritmurile "Chicken Noodle Soup" (o puteti asculta aici) m-am apucat de treaba....

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui;
  • o lingurita sare;
  • o ceapa;
  • 2 morcovi;
  • pastarnac;
  • 1/2 telina;
  • 5 lingurite de pudra de legume uscate;
  • 1/2 punga - fidea Baneasa;
  • cateva fire de patrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu fidea (taitei):

...am pus apa la fiert intr-o oala (capacitate: 4 l). In apa am pus 6 pulpe de pui intregi..



...am lasat putin la fiert (vreo 5 min) si am adaugat o lingurita de sare de bucatarie...



...intre timp am curatat legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina...



...am lasat timp de fierbere vreo ora si 15 minute (din cand in cand am spumat zeama)...



...dupa ce s-au fiert (carnea si legumele) am strecurat zeama, legumele le-am mancat cu sare, iar carnea de pui am utilizat-o la pilaf...
...am pus zeama la foc si am lasat-o sa dea in clocot...apoi am adaugat 5 lingurite de pudra de legume uscate.



...dupa inca alte 2 minute am adaugat jumate din punga cu fidea de la Baneasa



...am lasat sa se fiarba fideaua, apoi am verificat supa de sare si am adaugat patrunjelul tocat...si e gata!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21258
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21259
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21260
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21261
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21262
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21263
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21264
retete culinare - Supa de pui cu fidea (taitei) 21266

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54