Supa de pui cu galuste

de carmenvlad in Supe, 30 Ian 2011 | 3041 vizualizari

 

Traim vremuri destul de grele, in care trebuie sa dramuim orice banut. M-am gandit ca pot sa va spun cum am facut mai multe feluri de mancare dintr-un singur pui. Este adevarat, acum gatesc pentru doua persoane, dar va asigur ca portiile sunt indestulatoare pentru mai multe. Am portionat puiul si iata ce a iesit:
- supa de pui cu galusti (este preferata mea)
- salata boeuf (din zarzavatul care a fiert in supa)
- rulouri din piept de pui cu bacon si legume
- friptura de pui ( din cele doua pulpe)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru supa

  •   500 g carne de pui cu os( aripioare, spate, si ce a mai ramas dupa ce am inlaturat pieptul si pulpele)
  •   3 l de apa
  •   1 ceapa
  •   2 morcovi
  •  1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  •   4 cartofi potriviti
  •   1 ardei rosu (jumatate am pus eu)
  •   Sare(dupa gust)
  •   Piper (dupa gust)
  •   Patrunjel verde tocat
  •   1/2 lingurita busuioc uscat
  •  1 cubulet concentrat de supa daca este nevoie (eu nu am pus) 

      Ingrediente pentru galuste

  •   2 oua
  •   4-5 linguri gris de grau (depinde de marimea oualeler)
  •   2 linguri ulei
  •   un praf de sare
  •   piper proaspat macinat
  •   patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Mod de preparare galusti

-  se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol
-  se adauga incet uleiul
-  se adauga grisul
-  se incorporeaza bine grisul in compozitie
-  se adauga piperul si patrunjelul
-  se lasa la frigider 10-15 minute (grisul trebuie sa absoarba toata umiditate din compozitie)

Mod de preparare supa

-  se pune la fiert int-o oala 3 l de apa rece cu 1 lingurita de sare
-  se adauga carnea de pui foarte bine spalata
-  dupa ce a dat in clocot se spumeaza bine cu o spumiera
-  se adauga ceapa taiata in 4, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii intregi
-  se taie ardeiul in cubulete si se adauga in oala
-  se mai lasa sa fiarba la foc mic 25 minute
-  se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se potriveste de sare si piper
-  se adauga incet galustile in supa strecurata (se iau galusti numai din marginea compozitiei cu o lingurita trecuta prin apa)
-  se fierbe in clocote mici cu capacul pe jumatate asezat 13-15 minute
-  dupa acest timp se scoata o galusca si se incearca daca este fiarta (daca nu este se mai fierbe 5 minute)
-  se opreste focul si se adauga busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat
-  se serveste fierbinte ca atare sau se adauga bucatele din carnea care a fiert in supa
Daca aveti resturi de paine uscata, nu le aruncati. Taiati-le cubulete si dati-le la cuptor pentru 5-6 minute. Veti avea niste crutoane minunate pe care le puteti folosi la supa in locul galustilor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de pui cu galuste 81350
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81352
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81353
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81354
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81355
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81356
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81357
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81358
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81359
retete culinare - Supa de pui cu galuste 81360

COMENTARII (12)

elena1988 1

30.01.2011, 18:11

lacrimioara 1

30.01.2011, 23:01

as manca intruna e super gustoasa

mamaieelena 1

31.01.2011, 09:38

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55