Supa de pui cu galuste

de VERONICA2607 in Supe, 16 Feb 2012 | 2257 vizualizari

 

...este preferata mea....

 

INGREDIENTE

  • apa
  • carne de pui
  • 1 ou
  • 1 lingura untura de porc
  • 5-6 linguri gris
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga, morcovul si pastarnacul curatate, spalate  si taiate. Se ia spuma cu o spumiera.

Intre timp, separat se prepara compozitia pentru galusti: se bate un ou ca pentru omleta cu un praf de sare si unul de piper, peste care se adauga untura si se amesteca bine, apoi punem grisul si amestecam pana ce obtinem o pasta omogena ca de consistenta unei smantane groase.Dupa ce supa nu mai are spuma se scoate carnea de pui si se pune de-o parte, iar ceapa se scoate si se arunca. Cu o lingurita luam din amestecul pentru galusti si punem in supa, pana terminam tot amestecul. Adaugam supei o cana de apa rece, punem capacul la oala si lasam sa fiarba cu grija sa nu se umfle si sa ne dea pe foc supa. Cand galustele sunt fierte, adica nu sunt tari in mijloc, asezonam dupa gust supa cu sare si piper  si mai lasam sa mai dea 2 clocote.Oprim focul si adaugam patrunjel taiat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de pui cu galuste 147193
retete culinare - Supa de pui cu galuste 147194

COMENTARII (8)

VERONICA2607 1

16.02.2012, 16:58

chyiar e cea mai buna supa gustoasa...

iri_iri 1

16.02.2012, 21:55

imi plac supele limpezi

jolygina 1

19.02.2012, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29