Supa de pui cu galuste de gris

de rivka in Supe, 15 Noi 2009 | 2481 vizualizari

 

numai buna pt o zi de iarna cand simti ca te ia raceala...

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2morcovi
  • 1 legatura frunza telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei
  • sare
  • 2 oua
  • cca 8 linguri gris
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Pulpele de pui se spala , se curata de pielite(fiindca pulpele mele aveau lasata multa grasime si fiindca le-am folosit la supa am lasat din 2 pulpe si ceva grasime pe ele nu am curatat-o odata cu pielitele jos) si se pun la fiert in oala cu apa impreuna cu morcovii, ceapa taiata in jumatate, verdeata,ardeiul.

Cand carnea e fiarta se ia de pe foc se strecoara toata supa in alta oala printr-o strecuratoare(carnea si legumele se patreaza pentru friptura), se sareaza dupa gust si se pune iar la foc.Cand incepe sa fiarba se adauga galustele facute in felul urmator: se bat 2 oua cu furculita, sare, si cca 8 linguri de gris sa iasa nu prea gros dar nici sa nu curga.Se adauga galustele la supa cu o lingura, se lasa la clocot galustele sunt gata cand se lasa la fund.

Se stinge focul se lasa supa sa se potoleasca si se serveste calda(fierbinte) cu verdeata tocata deasupra.(eu nu am pus in poza caci portia era pt sotul meu nu a vrut).

Pofta buna.

 

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

15.11.2009, 21:28

am si eu o nelamurire...se fac galuste si cu altceva inafara de gris?

rivka 1

15.11.2009, 21:52

buna seara luminita , eu fac galustele doar cu ou, 2 oua, gris si sare, sa iasa compozitia nu prea groasa dar nici sa nu curga si le pun in supa cu lingura le las sa dea cateva clocote sunt gata cand se lasa la fund.

Adinuta 1

16.11.2009, 21:34

si mie imi plac tare mult supele cu galustele din acestea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D