Supa de pui cu galuste de gris

de lilik in Supe, 5 Noi 2012 | 17528 vizualizari

 

Fetitei mele ii plac foarte mult supele,asa ca ii fac destul de des supa de pui...de aceasta data am facut-o cu galuste...foarte gustoasa ;).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 1 copan de pui
  • 3 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • sare
  • boabe de piper
  • patrunjel verde
  • Pentru galuste:
  • 1 ou proaspat(de tara)
  • 1 lingura rasa faina de grau dur
  • sare
  • 1 vf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui.

Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de cate ori este nevoie) 1 ora si 30 de minute circa.Dupa 1 ora punem sare si boabe de piper si punem focul mediu.

Cand este gata scurgem supa de pui  in alta oala si luam doar o parte din morcovi pe care ii taiem feliute si ii punem in oala cu supa.

Pregatim galustele:batem oul cu putina sare,apoi incorporam grisul,faina si bicarbonatul,ca sa obtinem o compozitie potrivita.

Punem oala cu supa de pui  pe foc si cand incepe sa fiarba dam focul mic si punem galustele in oala cu o lingurita si dupa ce le-am pus pe toate le stropim cu apa rece si lasam sa fiarba supa de pui la foc mic 10-13 minute,apoi dam deoparte si punem patrunjelul tocat marunt.

Servim supa de pui calda.

TIPS-URI

1

inainte de a pune galustele in oala umeziti lingurita in supa de pui fierbinte.

2

dupa cum vedeti galustele sunt pufoase in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supă de casă cu găluşte pufoase