Supa de pui cu taitei

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2010 | 6552 vizualizari

 

Am incercat sa o fac asa cum ne facea bunica. Zarzavatul ii da o aroma deosebita, cu cat e mai mult cu atat e mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca aveti de casa)
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 telina mica
  • o legatura frunze de patrunjel
  • boabe de piper negru
  • sare,piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei:

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori.

Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata.

Se pun toate la fiert in patru litri de apa impreuna cu o lingura de piper boabe si una de sare. Se fierb cca 60 minute, la foc molcom, fara capac.

Cand e gata supa se strecoara. Taiteii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se adauga la supa impreuna cu morcovii taiati rondele.

Supa se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

11.07.2010, 22:41

Ela si noua ne place @ Ina, la farfurioara sau la castron? Multumesc Silvioara!

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 22:25

intradevar cu cat mai mult zarzavat cu cat mai multa bunaciune...............5 furcu..............

Corinuta 1

12.07.2010, 23:31

Medi

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume