Supa de pui cu taitei

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2010 | 3034 vizualizari

 

Am incercat sa o fac asa cum ne facea bunica. Zarzavatul ii da o aroma deosebita, cu cat e mai mult cu atat e mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca aveti de casa)
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 telina mica
  • o legatura frunze de patrunjel
  • boabe de piper negru
  • sare,piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei:

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori.

Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata.

Se pun toate la fiert in patru litri de apa impreuna cu o lingura de piper boabe si una de sare. Se fierb cca 60 minute, la foc molcom, fara capac.

Cand e gata supa se strecoara. Taiteii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se adauga la supa impreuna cu morcovii taiati rondele.

Supa se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de pui cu taitei-0
Supa de pui cu taitei-1
Supa de pui cu taitei-2

COMENTARII (11)

Corinuta

Corinuta 1

11.07.2010, 22:41

Ela si noua ne place @ Ina, la farfurioara sau la castron? Multumesc Silvioara!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 22:25

intradevar cu cat mai mult zarzavat cu cat mai multa bunaciune...............5 furcu..............

Corinuta

Corinuta 1

12.07.2010, 23:31

Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!