Supa de pui cu taitei de casa

de marieta in Supe, 28 Aug 2011 | 1660 vizualizari

 

taiteii i-a facut sotul meu(din placere!!!!!)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui potrivit (daca este de curte e mai bine)
  • 2 morcovi mari,
  • o bucata de telina,
  • o bucata radacina patrunjel,
  • o ceapa potrivita,
  • sare
  • putin piper boabe,
  • o lingurita vegeta (sau nu),
  • patrunjel verde.
  • pentru taitei:
  • 2 oua,
  • 1 lingurita sare,
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Se fac taiteii: se framanta un aluat din ingrediete, apoi se intinde in foi subtiri,presarand faina si se lasa 15 minute la uscat. Se taie taietei subtiri(cat se poate).

Pentru supa carnea se curata bine se spala si se portioneaza si se pune la fiert cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma, apoi se pun zarzavaturile curatate spalate si taiate in bucati mari. Se pune sare, piper si vegeta si se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt toate fierte, apoi se strecoara. Se pune supa inapoi la fiert cu cateva bucatele de morcovi fierti. Cand clocoteste se pun taiteii si se lasa la fiert 5 minute, apoi se pune un pahar de apa rece si se stinge focul. Se presara patrunjel verde tocat.

Pofta buna!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de pui cu taitei de casa-0
Supa de pui cu taitei de casa-1
Supa de pui cu taitei de casa-2
Supa de pui cu taitei de casa-3
Supa de pui cu taitei de casa-4

COMENTARII (14)

Miha

Miha 1

23.09.2011, 22:00

Emilia, te asteptam sa impartasesti cu noi retetele tale.

marieta

marieta 1

04.10.2011, 11:36

emilia felicitari ca a ta iese mai buna!!!!!!!!!!!!!pana postezi si tu una eu ma multumesc cu a mea supa!!!!!!!!!!!!

Cris2711

Cris2711 1

04.10.2011, 11:38

atunci vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!