Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Mama ne pregatea aceasta supa des mai ales cand eram bolnavioare, ea fiind una din preferatele surorii mele. De fiecare daca cand o gatesc imi aduce aminte de mica bucatarie de acasa.
Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare.
In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare.
Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul foarte subtire.
Rulati coca si taiati-o pe jumatate.
Taiati aluatul in felii subtiri, presarati putina faina apoi desfaceti taiteii.
Cand puiul sa fiert si nu se mai formeaza spuma taiati ceapa marunt si morcovii bastonase(eu am tocat o jumatate de ceapa si restul le-am pus intregi ca sa le pot scoate la sfarsit, ca supa sa nu fie prea groasa) potriviti de sare.
Dupa ce legumele s-au fiert puneti taiteii in supa si mai lasati sa fiarba 10 minute.
La final adaugati leusteanul tocat marunt.
POFTA BUNA!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult