Supa de rosii

de MOKUSKA in Supe/Ciorbe, 20 Iun 2014 | 4065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rosii foarte coapte
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • o telina medie
  • 1 ceapa medie
  • 3 fire de telina verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Rosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca.

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la fiert in foarte putina apa (cat sa le acopere) cu cozile de telina verde cca 20 minute (sa ramana mai cruzi).

Rosiile se decojesc si se zdrobesc (cu blender sau se toaca cu cutitul marunt) si se pun la fiert 5-7 minute. Asezonam cu sare dupa gust (eu am pus delikat de casa), stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt. 

Se serveste cu fidea fiert separat, sau cu galuste din gris, sau crutoane.

TIPS-URI

1

dupa gust, se serveste cu putin zahar caramelizat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste de gris