Supa de rosii a la francaise

de CaroleCuisine in Supe, 9 Ian 2012 | 1706 vizualizari

 

O supa crema de rosii mai deosebita.Gustul laptelui face supa sa fie usor dulce.Este o reteta diferita dar merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 6-7 rosii
  • 2 cepe mai maricele
  • 1 catel de usturoi
  • salvie
  • busuioc
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii a la francaise:

Taiem ceapa julienne, o calim in 2 linguri de ulei de masline, presaram putin busuioc si salvie, iar apoi dupa ce ceapa este calita adaugam 1 lingura de zahar pentru ca aceasta sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul pisat.

Punem rosiile la fiert in apa cu sare,le decojim  si le taiem cubulete.

Intr-o oala punem o cana de apa,adaugam cubuletele de rosii,ceapa calita,un cub de knorr sau 400 ml de supa de pui condimentam cu sare si piper iar spre sfarsit turnam laptele.

Eu am facut supa crema cu aparatul de pisat,dar o puteti lasa si asa.Depinde cum doriti.. 

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii a la francaise-0
Supa de rosii a la francaise-1

COMENTARII (14)

CaroleCuisine 1

09.01.2012, 16:59

Multumesc Carla! Tare ma bucur ca va place! sper sa va mai bucur si cu alte retete.

CaroleCuisine 1

09.01.2012, 17:54

Multumesc Miha..sa stii ca iti apreciez f tare blogul...de foarte mult timp il urmaresc si din cand in cand mai gatesc din retetele tale..felicitari pt el

Dana_Retetegg 1

09.01.2012, 21:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20