Supa de rosii cu galuste

de Pasiune pentru bucatarie in Supe, 11 Oct 2011 | 3020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei verde
  • 2 cutii rosii decojite/1 kg rosii proaspete
  • 3 linguri ulei
  • Sare,piper
  • Patrunjel/leustean
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Sare,piper
  • 9-10 linguri rase de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Supa:

Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu leiu, se calesc putin,apoi se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, se pun inapoi in supa. Rosiile decojite se pun si ele in blender si se paseaza si se adauga supei. Se fierbe supa 10 minute.

Galuste:

Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare.

Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa se ia din compozitie si se baga in supa. Asteptati putin sa vedeti daca se sfarama sau ramane intreaga. Daca galusca nu ramane intreaga mai lasati putin compozitia si se va intarii singura.Dupa ce terminati de pus galustele puneti o cana cu apa rece peste ele si acoperti cu un capac.

Se fierbe supa pana cand galustele sunt fierte( trebuie sa intre furculiata in mijlocul unei galusti sau taiati-o pe jumatate si vedeti daca este facut mijlocul).

Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel/leustean tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii cu galuste-0
Supa de rosii cu galuste-1
Supa de rosii cu galuste-2
Supa de rosii cu galuste-3
Supa de rosii cu galuste-4
Supa de rosii cu galuste-5

COMENTARII (22)

Pasiune pentru bucatarie 1

23.10.2011, 18:37

Va invita cu lingurite,furculite, linguri si polonice dar dupa ce manacti ciorbita mi le dati cadou

Mihaela multumesc de sfat, eu asa am invatat sa le fac de la mama mea

diaconta 1

23.10.2011, 18:40

Iote la ea,zici c-ai avut-o profesoara pe Gaby sa ti le lasam cadou,pai atunci mai bine mancam la restaurant ca ale mele "e scumpe" dom'le

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:38

foarte buna supica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04