Supa de rosii cu galuste

de Ela68 in Supe, 2 Noi 2012 | 16012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 3 buc pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 2, 3 cepe mici
  • 1 cartof mare
  • 2 ardei grasi
  • 2,5 gk rosii sau 1,5 litri suc de rosii
  • sare, piper
  • 2 oua+1 praf sare
  • 7 linguri gris
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 frunza telina
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

 Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5  litri de apa, o lingura de sare si se lasa la fiert 15 minute.

 Se adauga apoi si ceapa, cartoful si ardeiul gras si se mai lasa inca 10 minute.

 Intre timp preparam sucul de rosii cu ajutorul separatorului. Cine nu si-a facut provizii de suc vara, pe timp de iarna poate cumpara sucul, supa iese la fel de buna.

Adaugam si sucul si cele doua linguri de zahar si asteptam sa dea in clocot. Intre timp, preparam galustele.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile, turnand apoi in ploaie grisul amestecand usor cu furculita de jos in sus  pana incepe sa se desprinda de farfurie.

 Cu furculita "trecuta" prin apa rece, se ia din compozitie, formandu-se galustele, lasanadu-le apoi sa alunece singure in supa. Se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 20-25 minute, acoperind oala cu un capac, dupa care verificam daca sunt patrunse. Potrivim de sare.Adaugam apoi patrunjelul tocat , stingem focul, lasandu-le acoperite in continuare, deoarece acestea vor continua sa se umfle.

 Aceasta supa se poate face si cu taitei. Are acelasi gust divin.

Servim cu un praf de piper.


Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de praz