Supa de rosii cu galuste

de violeta30 in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2016 | 816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 850 ml suc de rosii
  • 4 l apa
  • 2 cepe
  • un morcov ras
  • 2 cartofi
  • o felie de telina rasa
  • sare
  • 1 lingura de ulei
  • 2 oua
  • 100 gr gris
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Se pune apa la fiert, legumele se curata, se spala si se taie (cartofii si ceapa - cubulete, morcovul si telina rasa). Se adauga ulei si sare dupa gust.

Se lasa sa fiarba legumele, iar cand sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii.

Intre timp pregatim aluatul pentru galuste. Se sparg ouale si se bat ca pentru omleta. Se pune sare si apoi grisul in ploaie, amestecam pana se incorporeaza bine grisul. Luam cate o lingurita cu compozitie si adaugam in supa, cu grija ca sa nu se imprastie in supa. Se procedeaza asa pana terminam compozitia. Se lasa focul mai mic. Cand sunt fierte galustele adaugam verdeata si dam deoparte.

Se servesc cu mare pofta !

 

TIPS-URI

1

Pentru a iesi pufoase galustele, ouale se bat intr-un singur sens, circular.

2

Compozitia nu trebuie sa fie foarte tare.

3

Am calculat cam cat gris intra la un ou potrivit - M, circa 50 g gris.

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii cu galuste-0
Supa de rosii cu galuste-1
Supa de rosii cu galuste-2
Supa de rosii cu galuste-3
Supa de rosii cu galuste-4
Supa de rosii cu galuste-5
Supa de rosii cu galuste-6

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

07.03.2016, 22:51

Camelya 1

07.03.2016, 22:59

MotanLaOale 1

10.03.2016, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04