Supa de rosii cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2010 | 3917 vizualizari

 

in copilaria mea supa de rosii se facea atat de suptirica incat i se spunea supa de nylon !!!de atunci am mai "imbunatatit" putin reteta.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • un cartof
  • un os de porc
  • 4 oua
  • gris
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de gris:

ceapa, morcovul, patrunjelulsi cartoful se curata , se taie cubulete si se calesc in ulei


osul se opareste in apa fierbinte , apa aceasta se arunca .


se adauga osul peste legume se complecteaza cu apa si se lasa la fiert cam 40 min


ouale se bat spuma cu putina sare , se presara gris si se amesteca pana ajung de consistenta unei smantani mai groase .


din compozitia de gris se formeaza cu ajutorul lingurii galuste care se fierb in supa .


se pune bulionul , boia , sare , piper dupa gust .


se serveste presarata cu frunze de patrunjel si /sau telina .

 

TIPS-URI

1

galustele vor iesi mai pufoase daca la sfarsit se adauga un pahar de apa rece , se pune capacul si se opreste fierberea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de rosii cu galuste de gris 13626
retete culinare - Supa de rosii cu galuste de gris 13627
retete culinare - Supa de rosii cu galuste de gris 13628
retete culinare - Supa de rosii cu galuste de gris 13629
retete culinare - Supa de rosii cu galuste de gris 13630

COMENTARII (5)

Oana 1

12.01.2010, 14:53

Ce bine arata si mie imi place mult de tot supica cu galusti si mai ales baietilor mei, e preferata lor

Nicolae 1

13.01.2010, 09:48

La ingreniente nu ai prevazut cartoful ,numai la modul de preparare ,cred ca este mai buna fara cartof una nu se farama iar cartofi daca stau un pic in ciorba de carne ii da un gust neplacut,se poate acri cu bors de putina....

mihaelar63 1

13.01.2010, 11:44

nicolae , multumesc am remediat, probabil ca am uitat, , mie imi place sa pun cate un cartof alb la inceput , ii da consistenta si nu mai folosesc faina . nu mai vorbesc , cuvantul rantas , nu exista la mine-n oala .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!