Supa de rosii cu galuste pufoase

de Corinuta in Supe, 20 Feb 2014 | 5619 vizualizari

 

O supica tare buna! De cand am vazut la Motan ideea, am facut de mai multe ori ca tare ne plac galustele :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 praz
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1 l pasata de rosii sau bulion
  • sare, piper macinat
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 13-14 linguri gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste pufoase:

Se pun la fiert 3-4 litri de apa. Cand fierbe apa sa adauga legumele curatate si taiate bucati mai mari. Se fierb 30-40 de minute la foc molcom, neacoperite. Dupa ce sunt fierte fie se scot, fie se paseaza cu mixerul vertical daca va place supa mai cremoasa.

Se adauga pasata de rosii sau bulionul, se condimenteaza cu sare, zahar, piper si se lasa sa de-a in clocot. Intre timp pregatim galustele: se mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga grisul in ploaie pana il incorporam pe tot. Compozitia de galuste trebuie sa fie moale, dar nu curgatoare. 

Se incalzeste o lingura in supa care fierbe si se rup cu ea galuscute potrivit de mari, apoi le dam drumul in supa sa fiarba. Dupa ce am format toate galustele, adaugam in supa o canita de apa recce si lasam sa fiarba galustele 7-10 minute pana cresc mari si frumoase.

Luam supa de pe foc si servim cu verdeata tocata deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Corinuta 1

20.02.2014, 22:19

Multumesc Deyu!

laura_n 1

21.02.2014, 15:15

oricand o bunatate de supa

Corinuta 1

23.02.2014, 15:28

Asa e Laura scumpa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste