Supa de rosii cu legume si taitei

de katty in Supe, 19 Feb 2021 | 1816 vizualizari

 

Mi-am dorit o supica mai usoara, dar consistenta, asa ca am combinat niste oase de vita cu legume dulci(morcov, cartof, pastarnac).

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oase rotunde de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 250 ml rosii pasate
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • o mana taitei lati
  • 1 lingura baza pentru mancare de legume optional
  • 1 lingura ulei optional
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu legume si taitei:

Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant  aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare, foile de dafin, piperul boabe si legumele curatate, spalate si taiate astfel: cepa o lasam intreaga, morcovul rondele, cartofii si pastarnacul in bucati mari. Fierbem pentru 15 minute, dupa care strecuram supa din nou pentru a indeparta foile de dafin si piperul. Pastram in supa legumele care ne plac(eu am scos doar ceapa). Adaugam rosiile mixate si fierbem 7-8 minute.Completam cu zeama oprita cat este nevoie. Adaugam taiteii si baza pentru mancare. Daca dorim putem adauga si ulei. Fierbem taiteii dupa instructiunile de pe pachet. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.  

TIPS-URI

1

puteti inlocui oasele de vita cu rasol de vita cu os

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu legume si taitei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu legume