Supa de rosii cu linte

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2010 | 2191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml supa de pui sau legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe nu prea mari
  • 2~3 cate de usturoi
  • cateva crengute de busuioc proaspat
  • 115 gr. linte rosii sau verzi
  • 400 gr. conserva de rosii in bulion
  • 100 gr. branza moale
  • sare si piper negru dupa gust

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu linte:

1. puneti supa de legume sau pui pe foc

2. incalziti uleiul intr-o cratita mare

3. curatiti ceapa si usturoiul, apoi le caliti la foc mijlociu timp de 5 minute pana sant moi

4. spalati si uscati busuiocul, lasati cateva frunzulite pentru decor, restul taiati ca sa rezulte o lingura

5. spalati lintile si lasatile sa se scurga, apoi le puneti la fiert impreuna cu rosiile si supa cu ceapa calita

6. o aduceti supa la fierbere, apoi o acoperiti cu capac si o lasati sa fiarba 15 minute

7. inainte de sfarsitul fierberii cu 5 minute puneti in supa ½ di busuiocul taiat

8. faramati cu o furculita branza moale si adaugati in ea a doua jumatate de busuioc

9. pulpa din supa o faramati pana la starea de pireu apoi adaugati sare si piper dupa gust

10. inainte de a servi supa puneti in fiecare farfurie cateva linguri de branza moale cu busuioc si decorati-o cu cateva frunzulite de busuioc

 Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa  de rosii cu linte-0
Supa  de rosii cu linte-1

COMENTARII (7)

Anastasia 1

26.07.2011, 20:49

multumesc RuxyRux

marieta 1

08.08.2011, 00:34

nu inteleg de ce Makabrys asta rade de supa ta!!el nu a postat nimic sa vedem ce maestru bucatar este!!am vazut mai multi ca el pe siteul asta!!! tu esti o adevarata gospodina!!felicitari!!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41