Supa de rosii cu sos tahini

de Adinuta in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 3656 vizualizari

 

Ideea de a pune sos tahini in supa de rosii mi-a venit chiar citind acest site, mai exact articolul despre susan pus de Miha in Condimente/Plante. Si am zis sa incerc :) Mi-a placut mult combinatia, iar clasica supa de rosii a devenit mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • o radacina patrunjel
  • o bucatica de telina
  • o ceapa
  • vreo 3 linguri pulpa de rosii din conseva sau bulion (optional)
  • patrunjel verde (optional)
  • sos tahini
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu sos tahini:

Pasul 1: Se spala bine legumele. Apoi se taie in bucati mai mici ceapa, radacina de patrunjel, telina si morcovul si se pun la fiert cu un pic de sare si ulei de masline. Dupa 20 minute se adauga rosiile curatate de cotorase si taiate in patru si ardelul taiat fidelute. Se mai fierb cam 15 minute, iar pentru un gust ma intens se pot adauga cateva linguri de pulpa de rosii sau bulion. Mai lasam sa dea in clocot o data si oprim.


Pasul 2: Cand s-au racit suficient, punem legumele cu supa in care au fiert in robotul de bucatarie si mixam bine pana devine o crema. Crema obtinuta o punem din nou pe foc pana da in clocot si mai adaugam sare, dupa gust. I se pot adauga taitei de orez fierti, dar eu o prefer simpla, o fam mai grosuta.


Se pune supa in boluri, i se adauga sos tahini (cam cate o lingura sau 2) si patrunjel verde taiat marunt. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de rosii cu sos tahini 11400
retete culinare - Supa de rosii cu sos tahini 11401
retete culinare - Supa de rosii cu sos tahini 11402
retete culinare - Supa de rosii cu sos tahini 11403

COMENTARII (8)

danygospodina 1

30.11.2009, 22:40

Suuuper idee, fac si eu maine, ca am un borcanel cu pasta in frigi. Si nu stiam ce sa mai fac cu ea, in afara de humus.

ANCA 1

30.11.2009, 23:14

mor dupa mancare libaneza

elena1988 1

02.02.2011, 17:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58