Supa de rosii din pasta de rosii

de danakarin in Supe, 14 Noi 2011 | 5017 vizualizari

 

Uneori e buna si inspiratia de moment.
Ce mare lucru o supa de rosii, o sa ziceti.
Asta are citeva mici particularitati care i-au dat un plus de savoare

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • o bucata de tulpina de telina
  • un patrunjel
  • o ceapa mica
  • 2 conserve mici de pasta de rosii, sau cam 1/2 tub,
  • 2 lingurite de zahar praf
  • 2 linguri de germeni de ovaz
  • sare, piper proaspat macinat
  • 1 lingurita de pesto alla Genovese
  • o nuca de unt
  • o lingurita de ulei de masline
  • Pentru galuste :
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • un ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii din pasta de rosii:

Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi.

In paralel am amestecat pasta de rosii cu 2 lingurite de germeni de ovaz solubili (Haferkleie)  daca nu aveti, puteti adauga si o lingurita de faina. Nu am vrut sa fac rintas cum facea mama. Ma feresc sa fac prajeli iar acesti germeni de ovaz solubili sunt f. buni pentru reducerea colesterolului.

Intr-un alt vas am caramelizat zaharul intr-un pic de unt, am stins cu zeama de legume, am adaugat pasta de rosii si am lasat sa fiarba vreo 2 clocote la foc mic. Am amestecat in supa si o lingurita de pesto.

Galustele le-am facut relativ moi si le-am pus in supa la sfirsit, lasind la un foc foarte mic pina s-au ridicat la suprafata.

 

COMENTARII (23)

ArianaBala 1

15.11.2011, 12:25

Bucataras Medi 1

17.11.2011, 07:38

o supa care mie place tare mult.................

danakarin 1

17.11.2011, 18:37

Draga Gabitza, Draga Ariana, Si draga Medi, ma bucur ca v-a placut.
Si mie imi place supa de rosii cu galuste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55