Supa de rosii picanta

de retetepersane in Supe, 9 Feb 2011 | 3668 vizualizari

 

Supa este delicioasa, aromata, desi lista de ingrediente pare complicata, e foarte simplu de facut si rapida.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml passata de rosii, sau orice suc de rosii preferati. Eu am mai adaugat apa, pentru ca era destul de concentrata passata.
  • 5 graunti de usturoi
  • 2 linguri cu varf de ghimbir razuit
  • 2 linguri de pasta de ardei sau bulion de ardei
  • o lingurita de coriandru macinat
  • o lingurita de turmeric
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • 2 ardei iuti uscati
  • jumatate de ligurita de garam masala
  • patrunjel sau mai bine coriandru verde daca aveti
  • taietei
  • o lingura de unt sau ulei pentru gatit
  • jumatate de lingurita de praf de chilli (optional) - pentru un gust cu adevarat incendiar !!
  • 3 linguri de sos Worchestershire (optional)
  • sare...
  • feliute de ghimbir pentru decor la sfarsit
  • iaurt pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii picanta:

1. Intr-o oala puneti untul sau uleiul, adaugati usturoiul + ghimbirul + condimentele uscate + ardeiul iute.  Mestecati, apoi puneti si pasta de ardei

2. Adaugati passata de rosii sau ce ati decis sa folositi si lasati sa fiarba 2-3 minute.

3. Puneti sosul Worchestershire si sare dupa gust.

4. Adaugati taieteii si mai lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet .

5. Serviti cu iaurt, patrunjel verde si feliute de ghimbir.

 

COMENTARII (14)

retetepersane 1

09.02.2011, 19:48

Va multumesc!!!

elena1988 1

10.02.2011, 09:43

adry88 1

10.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55