Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa

de Bucataras Medi in Supe, 23 Aug 2011 | 7273 vizualizari

 

Initial s-a vrut a fi o supa de rosii dar pentru ca aveam si 2 dovlecei si ma gandeam ce sa fac cu ei (na, ca am facut si o rima) am zis hai sa incerc........va rog sa ma credeti ca nu am dat gres, a iesit o bunaciune de supa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rosii(eu am avut rosii din gradina de la mama ............carnoase, dulci, brumarii cand le taiai)
  • 2 dovlecei (tot de la mama)
  • 1 mana de taietei de casa ("confectionati "de cumnata mea)
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 fir de busuioc
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  •  sare,piper
  • Dupa cum observati am adunat ingrediente de -ici de-colo si am incropit de o supica........hihihi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa:

Curatam morcovul,ceapa si telina, le spalam ,le taiem bucati mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca cu putin nivelul legumelor.Adaugam putina sare si lasam la foc circa 15 min dupa care scoatem cu ajutorul unei spatule toate legumele din supa.Adaugam in supa rosiile taiate bucati mai mari( eu le-am taiat in patru) dovleceii curatati de coaja si seminte ,taiati si ei cuburi mai mari si firul de busuioc.Lasam la foc circa 10-15 min. dupa care dam jos oala de pe foc,indepartam firul de busuioc, lasam sa se racoreasca putin si apoi mixam supa si o strecuram.Daca este prea groasa mai adaugam o cana cu apa (eu am vrut-o mai subtire si am mai adaugat deci apa).

Punem din nou oala pe foc condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat,adaugam zaharul si putin ulei de masline.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam taieteii de casa , tragem oala de pe foc si o lasam acoperita circa 15 min(taieteii nu necesita o fierbere in prealabil)dupa care se poate servi atat calda cat si rece ca atare sau cu crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

gaby_duceag 1

21.07.2012, 16:07

dupa care dam jos oala de pe foc- e obligatoriu s-o pun jos?

T I M E A 1

21.07.2012, 16:14

babi5 1

14.12.2014, 20:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde