Supa de rosii si galuste cu parmezan

de mihaelar63 in Supe, 2 Oct 2014 | 4216 vizualizari

 

Am mai facut eu supa de rosii cu galuste de gris , este preferata mea . Dar in galuste si branza , nu . Ii multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-de-brinza-48476.html.Folosirea busuiocului si nucsoarei face diferenta de clasica supa de rosiii .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 500 ml suc proaspat de rosii [ sau bulion]
  • tulpini de patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 varf cutit nucsoara pudra
  • pt galuste :
  • 4 oua ,
  • 150 gr gris de grau ,
  • 100 gr parmezan pudra ,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii si galuste cu parmezan:

Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata .

Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea .

Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert .

Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu nucsoara .

Bateti spuma ouale cu ajutorul mixerului. Sarati si incorporati pe turatia minima grisul si parmezanul.

Reduceti flacara aragazului , zeama sa nu fie clocotinda  ca galustele introduse sa nu se sfarme .

Cu ajutorul unei linguri formati galuste pe care le introduceti in zeama .

Lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati 1 pahar cu apa rece, puneti capac si opriti focul (astfel galustele se vor infoia frumos)

Decorati cu frunzulite de busuioc verde .

TIPS-URI

1

De la mama si bunica stiu ca la prepararea galustelor trebuie sa introduci intai lingura in apa . Operatia se repeta la fiecare galusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii si galuste cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si legume