Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am mai facut eu supa de rosii cu galuste de gris , este preferata mea . Dar in galuste si branza , nu . Ii multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-rosii-cu-galuste-de-brinza-48476.html.Folosirea busuiocului si nucsoarei face diferenta de clasica supa de rosiii .
Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata .
Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea .
Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert .
Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu nucsoara .
Bateti spuma ouale cu ajutorul mixerului. Sarati si incorporati pe turatia minima grisul si parmezanul.
Reduceti flacara aragazului , zeama sa nu fie clocotinda ca galustele introduse sa nu se sfarme .
Cu ajutorul unei linguri formati galuste pe care le introduceti in zeama .
Lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati 1 pahar cu apa rece, puneti capac si opriti focul (astfel galustele se vor infoia frumos)
Decorati cu frunzulite de busuioc verde .
1
De la mama si bunica stiu ca la prepararea galustelor trebuie sa introduci intai lingura in apa . Operatia se repeta la fiecare galusca .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult