Supa de rosii simpla cu crutoane

de alilianaa in Supe, 1 Aug 2015 | 964 vizualizari

 

Ca si la tortilla m-am inspirat de pe site-ul lui Adi Hadean. Ii multumesc ...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 rosii (depinde de marimea lor)
  • sare, piper
  • busuioc uscat (in reteta lui Adi Hadean era proaspat)
  • 3 linguri ulei masline plus alte 2 linguri de ulei pentru crutoane
  • 1 l apa
  • 4-5 felii de paine (pentru crutoane)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii simpla cu crutoane:

Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand  rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline  ( cat inca mai este fierbinte compozitia), potrivim de sare si piper.

Crutoanele: eu am folosit paine uscata ramansa in cosul de paine, de seara. Am  taiat cuburi feliile de paine, le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie in care am mai pus 2 lingurite ulei de masline. Le-am lasat pret de 1-2 minute pe o parte, le-am intors pe cealalta parte si le-am scos pe un servetel. 

 Rece este cea mai buna. Crutoane pot fi pastrate intr-un servet de panza mai mult timp.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de rosii simpla cu crutoane 393362
retete culinare - Supa de rosii simpla cu crutoane 393363
retete culinare - Supa de rosii simpla cu crutoane 393364
retete culinare - Supa de rosii simpla cu crutoane 393365

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

03.08.2015, 09:37

imi place supa de rosii!

alilianaa 1

03.08.2015, 12:08

Multumesc pentru aprecieri

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:37

Simpla si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21