Supa de salata

de novembber in Supe, 8 Ian 2011 | 5935 vizualizari

 

Slaninuta afumata primita de la bunicu' e numai buna pentru o asemenea supa!

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi
  • 6 catei de usturoi
  • 100-200g slaninuta afumata
  • 50 g unt
  • o mana de orez
  • 3 oua
  • 7 linguri otet de mere
  • 6 linguri smantana
  • marar si patrunjel uscat
  • sare si pipe

pentru supa de legume:

  • telina,
  • pastarnac,
  • morcov,
  • ceapa,
  • usturoi,
  • ardei gras,
  • ardei iute,
  • patrunjel verde,
  • piper boabe,
  • patrunjel si marar uscat,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de salata:

  Se pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se fierb bine legumele. Se strecoara si se pastreaza doar morcovul.

  Se face o omleta din 3 oua: se caleste slaninuta taiata bucatele, se pun ouale batute cu un praf de sare, se pune capac si se lasa 3-5 min sa se faca. Se lasa sa se raceasca, se taie fasiute si se pune deoparte.

  Salata verde se spala si se rupe in bucati. Usturoiul pisat sau razalit pe razatoarea mica se caleste in unt, se adauga salata si se lasa acoperit 3 min. Se pun 5 polonice de supa, se acopera si se lasa 10 min sa se inmoaie salata. Se adauga restul supei si o mana de orez, se acopera si se lasa la fiert pe foc mic 15-20 min pana salata devine translucida. dar nu mai mult pentru ca se amaraste.

   Se stinge focul, se pun otetul, smantana, verdeturile uscate, omleta fasiute si morcovul fiert. Se gusta, se potriveste de sare si piper, se pune capacul si se lasa sa se odihneasca 10-15 min.

  Se serveste cu smantana si paine prajita frecata cu usturoi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de salata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde