Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta

de anomisana in Supe, 7 Feb 2012 | 4295 vizualizari

 

Când e vorba de preferinţe culinare, soţul meu este înebunit după supa de roşii. Mie mi se pare plictisitoare şi caut mereu să o fac altfel, să o înveselesc, să-mi placă şi mie, să mâncăm amândoi. De data asta, este cu adaos de sfeclă roşie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr sfeclă roşie
  • 1 litru de roşii pasate
  • 1 morcov
  • o bucată de ţelină
  • 2 cuburi de găină
  • sucul unei jumătăţi de lămâie
  • pătrunjel verde
  • brânză feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta:

Am dizolvat cele 2 cuburi de găină în 750 ml apă şi am dat în clocot. Am adăugat sfecla tăiată cuburi, morcovul şi ţelina şi am fiert 15 minute. Între timp am copt în cuptor crutoanele din cuburi de pâine, unt şi nucşoară şi am tăiat brânza cubuleţe. Când legumele au fiert, am adăugat roşiile pasate şi am mai fiert 5 minute, apoi am pasat totul în blender. Am mai pus la fiert preţ de un clocot, am adăugat suc de lămâie, am potrivit de sare şi piper. Am pus în boluri, am presărat crutoane, cuburi de brânză şi pătrunjel şi am făcut repede pozele, că soţul meu nu mai avea răbdare de atâta poftă.

TIPS-URI

1

reţeta de unde m-am inspirat era fără morcov şi ţelină, dar eu m-am gândit la un plus de aromă

2

în reţeta originală erau doar 200 ml roşii pasate, dar după ce am pus 500 ml tot puţin mi s-a părut, aşa că am mai adăugat încă 500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de sfeclă cu roşii, crutoane şi brânză feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:17

ce-mi place culoare ce o da sfecla la supe si ciorbe

anomisana 1

07.02.2012, 22:41

Ca de obicei, sunteţi amabili.
Ina, ce a fost dostractiv la poze?

RuxyRux 1

08.02.2012, 21:35

Trebuie sa fie perfecta!!! ce pofticios simpatic ai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa mediteraneana de legume