supa de spanac

de mihaelar63 in Supe, 2 Feb 2010 | 7483 vizualizari

 

Cum am intrecut masura cu atatea preparate , mi-am zis sa fac si ceva mai ,,verde'', adica supa de spanac. Zis si facut , am executat-o in timp record 20 min.!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac verde
  • 10morcov
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 300 gr bacon 
  • 3 linguri orez
  • 200 gr smantana
  • 1  ou
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA supa de spanac:

  1. spanacul se spala bine cu apa rece si se rupe cu mana .
  2. morcovul, ceapa si usturoiul se curata si se spala.
  3. se prajeste in ulei morcovul razuit, ceapa si usturoiul taiate marunt .
  4. se pune deasupra 3 l apa , sare si baconul taiat cubulete .cand apa este in clocot se pune si orezul spalat.
  5. dupa 10 minute se adauga  smantana amestecata cu galbenusul de ou si putina apa [ sa nu se branzeasca ].
  6. se amesteca ,se pune si spanacul si piperul.se acreste cu zeama de lamaie .
 

TIPS-URI

1

spalati spanacul cu apa rece , sa nu-si piarda din vitamine .

2

rupeti spanacul cu mana nu-l taiati cu cutitul.

3

puneti-l in supa chiar la sfarsit , sa fie doar putin oparit.

RETETA IN IMAGINI

supa de spanac-0
supa de spanac-1
supa de spanac-2
supa de spanac-3
supa de spanac-4
supa de spanac-5

COMENTARII (8)

mihaelar63

mihaelar63 1

11.02.2010, 09:05

noraiudita , ma bucur ca v-a placut !!! chiar azi vreau sa gatesc din nou spanac
cat despre prepararea retetelor eu zic ca aici avem libertate fara frontiere dupa bunul plac fiecare

anadaa

anadaa 1

04.03.2010, 17:09

arata bestial.............vreau si eu

Corinuta

Corinuta 1

11.04.2010, 11:49

Am facut si eu...foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!