Supa de spanac

de Sidy in Supe, 20 Mar 2013 | 6257 vizualizari

 

Nu numai ca este usor de preparat si o puteti face rapid, dar este si foarte sanatoasa.Este incredibil de delicioasa , o farfurie plina de vitamine si fier, sa moara si Popeye de invidie .
Nu ma credeti ? Incercati si voi si apoi mai vorbim....

 

INGREDIENTE

  • 250 g spanac
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper Cayenne Kotany
  • 2l supa de carne
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de spanac:

Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.

Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu mai trebuie nici macar sa il decongelati.

Curatam zarzavatul , il spalam si apoi il radem pe razatoare cu gauri mari. Usturoiul il dam prin presa.

Punem uleiul la incalzit si tragem la tigaie morcovul.

Adaugam spanacul si supa de carne, apoi patrunjelul ras, rosia taiata cubulete si usturoiul presat.Pinem si un varf de cutit din piperul Cayenne si lasam sa dea in clocot supa.Reducem focul si lasam sa fiarba legumele. Dupa 15 minute , cand acestea sunt fierte batem bine oul, adaugam 1-2 polonice cu supa fierbinte , amestecam si turnam toata compozitia in supa.

Stingem focul si supa este gata, se poate servi.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga in farfurie o lingura cu smantana sau o lingura de zeama de pe ardeii iuti pusi pe iarna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de spanac 212518
retete culinare - Supa de spanac 212519
retete culinare - Supa de spanac 212520
retete culinare - Supa de spanac 212521
retete culinare - Supa de spanac 212522
retete culinare - Supa de spanac 212523
retete culinare - Supa de spanac 212524

COMENTARII (12)

Bia27 1

20.03.2013, 17:58

ce bine arata!!!

Rocsi 1

20.03.2013, 19:49

danakarin 1

21.03.2013, 21:04

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21