Supa de sparanghel

de Strawberries thoughts in Supe, 9 Mai 2014 | 1029 vizualizari

 

E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb proaspat
  • 1l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • un galbenus de ou
  • o lingura suc de lamaie
  • piper alb
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.

Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.

Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.

Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.

Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.

Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.

Enjoy :)

 

TIPS-URI

1

Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken

RETETA IN IMAGINI

Supa de sparanghel-0
Supa de sparanghel-1
Supa de sparanghel-2

COMENTARII (7)

simona72

simona72 1

10.05.2014, 09:54

Arata tare bine!!

laura_n

laura_n 1

10.05.2014, 14:24

minunata! m-ai cucerit!

Panacris

Panacris 1

25.02.2016, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!