Supa de sparanghel

de Strawberries thoughts in Supe, 9 Mai 2014 | 3667 vizualizari

 

E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb proaspat
  • 1l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • un galbenus de ou
  • o lingura suc de lamaie
  • piper alb
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.

Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.

Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.

Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.

Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.

Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de sparanghel