Supa de taitei

de ancutsa in Supe, 12 Oct 2016 | 578 vizualizari

 

Taiteii de casa sunt mai gustosi decat cei din comert, asa ca am pregatit o supa doar cu taitei, a fost destul de consistenta si aromata, incat nu a mai fost nevoie de carne sau altceva.

 

INGREDIENTE

  • Pentru taitei:
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • Pentru supa:
  • taitei;
  • 1 lingura delikat;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 2.5 l apa (la o oala de 3 litri)
  • Patrunjel proaspat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de taitei:

 

 Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii. O alta varianta este sa impaturiti aluatul sul si sa il taiati fasii. Se lasa la uscat cam 2 ore.

 

Pentru a pregati supa, se pun la fiert 2.5 litri de apa la o oala de 3 litri, cu putina sare. Cand apa da in clocot, se adauga delikatul, o lingura de ulei, taiteii si se lasa sa fiarba. Vom sti ca supa este gata cand se ridica taiteii deasupra.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

 

Taiteii sunt gata cam in 2h 30min, dar supa propriu-zisa este gata in aprox 35 de minute.

 

Timp total: 3h

Portii: 6

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/supa-de-taitei.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de taitei 459316
retete culinare - Supa de taitei 459317
retete culinare - Supa de taitei 459318
retete culinare - Supa de taitei 459319

COMENTARII (20)

Floryella78 1

15.10.2016, 11:41

pacat de taiteii astia de casa, ca nu ai pus niste legume mai ales acum este sezonul lor, ceapa telina morcovi ,

ancutsa 1

15.10.2016, 19:14

Floryella, asa am vrut eu s-o fac si a iesit foarte gustoasa. Fiecare o face dupa bunul plac!

ancutsa 1

15.10.2016, 19:15

Mihaela,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29