Supa de varza acra si carnati

de danakarin in Supe, 6 Ian 2012 | 2083 vizualizari

 

Desi anul asta nici n-am mancat mult, si nici n-am baut mult de Revelion si la ora 1.30 eram deja in pat, am facut , totusi, in 1 ianuarie, traditionala supa de varza si carnati, asa, ca sa ne dregem ! A iesit bine, dar pozele nu sunt pe masura. Pana sa fac altele, musafirii mei dragi au ras supa- spre bucuria mea-si s-au lins pe degete. Nu am ce sa va fac....reteta da, dar poze bune, nu !

 

INGREDIENTE

  • 250 g de carnati de porc afumati dar care nu au apucat sa se usuce
  • 1 kg de varza acra tocata, cu zeama cu tot
  • o ceapa mica
  • o bucata de telina
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • un galbenus
  • 200 ml de smantana
  • cimbru uscat
  • 1/2 cana de orez
  • 0 lingura de faina
  • nitica boia  de ardei de calitate buna, din tara vecina si prietena.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de varza acra si carnati:

Am curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am adaugat carnatii, apoi zarzavaturile, am amestecat de cateva ori si am turnat peste varza acra cu zeama ei cu tot. Am mai pus apa si am lasat totul sa fiarba molcom... vreo ora, o ora jumate...Intre timp am fiert orezul dupa reteta mea de un veac: la cantitatea de orez- de trei ori atata apa. Sare, nu !

Am facut un rantas cu faina si boia, l-am turnat in supa, am adaugat orezul si inainte sa o servesc mancaciosilor am dres-o cu smantana batuta cu un galbenus.

 

COMENTARII (14)

danakarin 1

10.01.2012, 08:28

tuturos celor care au vizionat reteta !!

Bya Ralu 1

17.01.2012, 09:50

delicios,preferata mea

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:35

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25