Supa de varza cu ciolan afumat

de Crista_Luca in Supe, 8 Oct 2010 | 3882 vizualizari

 

Este o supica invatata de la mama... este foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • o varza mai mica
  • un ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • o gulie
  • 1 patrunjel
  • ulei,sare, piper, faina, boia dulce, marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de varza cu ciolan afumat:

Se pune la fiert ciolanul afumat . Intre timp se curata zarzavaturile si se taie bucatele mici (mai putin patrunjelul, sotului nu-i place si eu il pun intreg, apoi il arunc dupa ce e gata supica), si varza julien .

Cand e aproape fiert ciolanul, se scoate din supa  si se pun zarzavaturile la fiert. Ciolanul se taie bucatele mai mari si se adauga din nou in supa .  Se lasa sa fiarba.

Se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara , se adauga faina si boiaua, se amesteca sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase.

Cand supa este aproape gata , se adauga (hoborasul ,asa se spune pe la noi )amestecul de faina cu boiaua, se condimenteaza , se adauga putin marar si se mai lasa sa dea in clocot de vreo 2-3 ori.

Se serveste cu putina smantana ....  POFTA  BUNA!

Cristin@

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de varza cu ciolan afumat 55048
retete culinare - Supa de varza cu ciolan afumat 55049
retete culinare - Supa de varza cu ciolan afumat 55050
retete culinare - Supa de varza cu ciolan afumat 55051

COMENTARII (18)

lacrimioara 1

09.10.2010, 14:06

ce imi place supa de varza e preferata si pt astasi pt ca arata bine

lacrimioara 1

09.10.2010, 14:08

si daca si la pusika ia venit pofta si face si ia supa de varza de ce nu as face si eu astazi ca mi-ai facut o pofta de lup

Crista_Luca 1

09.10.2010, 16:22

mersi Lacri, si asteptam poze cu supica de varza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S