Supa de zarzavat cu lapte de cocos

de danakarin in Supe, 18 Mar 2013 | 1838 vizualizari

 

Aceasta supa de inspiratie orientala e piesa mea de rezistenta. Am mare succes cu ea la musafiri. Necesita o aprovizionare la un magazin asiatic, dar apoi aveti toate acestea si puteti face mai des....

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov
  • o ceapa mica
  • o bucata de praz
  • 2 catei de usturoi
  • o tulpina de telina sau o felie de telina radacina
  • o varza de China mica
  • 2 cartofi
  • o bucata de 2 cm de ghimbir
  • o lingura de pasta de curry rosu
  • 2 - 3 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 linguri de sos de peste
  • o conserva de lapte de cocos
  • un ardei iute
  • un pahar de apa
  • 100 de g de carne de porc sau pui slaba.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de zarzavat cu lapte de cocos:

Curatam si taiem marunt legumele si zarzavaturile. Calim ceapa, prazul, usturoiul in ulei, adaugam telina , morcovii si cartofii, mestecam usor si cand legumele s-au inmuiat nitel adaugam ghimbirul si ardeiul iute curatat de nervuRi si maruntit. Turnam cam 200 ml de apa si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam apoi varza de china si laptele de cocos.

Lasam sa fiarba totul 10-15 minute apoi adaugam pe rand pasta de curry, uleiul de susan, sosul de soia si sosul de peste. Gustam si dupa necesitati mai adaugam un pic de sos de soia daca supa nu e suficient de sarata. Sosul de peste  e un ingredient des folosit in bucataria thailandeza. Are un gust puternic aromat. Se gaseste la magazinele asiatice.

Datorita acestor sosuri si a pastei de curry,  in mod normal nu mai e nevoie de sare. Separat taiaem fasii carnea si o prajim crocant intr-un pic de ulei.

O servim in farfurii la supa. 

 

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

18.03.2013, 13:12

Interesanta!

danakarin

danakarin 1

19.03.2013, 00:06

Ma bucur ca v-a placut supica mea! merita incercata!

Sim0na

Sim0na 1

19.03.2013, 11:24

interesanta supita..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!