Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
N-as putea spune de ce este preferata mea. Poate pentru ca e dulce, dar si acrisoara. Poate pentru ca e cremoasa si aromata. Poate pentru ca are o culoare ce-mi aminteste de vara si vacanta. Supa de rosii e, pentru mine, cea mai tare inventie gastronomica. Si, pentru ca o fac destul de des, incerc sa o perfectionez. De data asta am incercat o reteta noua, in care rosiile nu se pun crude, ci coapte. A iesit cea mai buna versiune de pana acum a supei de rosii.
Incalzeste cuptorul la 200 C.
Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si aramii.
In timp ce rosiile se coc, pune apa la fiert impreuna cu ceapa si usturoiul. Lasa pana ce ceapa e bine fiarta.
Rosiile, impreuna cu tot sucul din tava se dau prin masina de separat. Sucul obtinut se pune in apa fiarta si se lasa la fiert 5 minute.
Se sareaza si se pipereaza supa, apoi se pune orezul si se fierbe la foc mic pana ce acesta e moale. Se inchide focul, se lasa supa acoperita 1/2 de ora (ca sa se umfle bine orezul), apoi se serveste presarata cu frunze de oregano.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult