Supa din rosii coapte

de Brindusa in Supe, 28 Sep 2011 | 1634 vizualizari

 

N-as putea spune de ce este preferata mea. Poate pentru ca e dulce, dar si acrisoara. Poate pentru ca e cremoasa si aromata. Poate pentru ca are o culoare ce-mi aminteste de vara si vacanta. Supa de rosii e, pentru mine, cea mai tare inventie gastronomica. Si, pentru ca o fac destul de des, incerc sa o perfectionez. De data asta am incercat o reteta noua, in care rosiile nu se pun crude, ci coapte. A iesit cea mai buna versiune de pana acum a supei de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 2 l apa
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • frunze de oregano, pentru ornat
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rosii coapte:

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Spala rosiile si indeparteaza eventualele parti stricate. Taie rosiile in jumatati si pune-le cu partea taiata in jos intr-o tava. Stropeste-le cu uleiul de masline. Pune tava in cuptor pentru 20- 30 minute. In final, rosiile trebuie sa arate moi si aramii.

In timp ce rosiile se coc, pune apa la fiert impreuna cu ceapa si usturoiul. Lasa pana ce ceapa e bine fiarta.

Rosiile, impreuna cu tot sucul din tava se dau prin masina de separat. Sucul obtinut se pune in apa fiarta si se lasa la fiert 5 minute. 

Se sareaza si se pipereaza supa, apoi se pune orezul si se fierbe la foc mic pana ce acesta e moale. Se inchide focul, se lasa supa acoperita 1/2 de ora (ca sa se umfle bine orezul), apoi se serveste presarata cu frunze de oregano.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa din rosii coapte 126988
retete culinare - Supa din rosii coapte 126989

COMENTARII (10)

LUK 1

29.09.2011, 11:39

Oana 1

30.09.2011, 15:01

Mmm, cat de bine arata!

Lau 1

02.10.2011, 22:13

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!