Supa dulce cu leustean

de mirela0911 in Supe, 5 Mai 2011 | 2374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 100g paste fainoase mai mici
  • frunze de leustean 
  • ulei
  • sare, boia
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa dulce cu leustean:

Se spala bine carnea (eu am avut spate) si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza de cate ori este cazul.

Legumele se curata si se taie in cubulete. Se pune intr-o cratita morcovul, telina si pastarnacul si se calesc cu 4-5 lg ulei. Dupa ce s-a spumat zeama de carne se adauga legumele calite, ceapa intreaga si se lasa la fiert la foc mic. Se sareaza dupa gust. Ceapa cand a fiert se scoate din oala.

Cand sunt aproape gata, se adauga cartofii si se lasa la fiert in continuare. Separat pastele fainoase (eu nu am avut mici si am pus spirale) se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga peste supa si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp intr-o craticioara mica se pune 1 lg ulei si se incalzeste, se adauga 1 lgt boia, se amesteca repede si se stinge cu 2 polonice de supa. Se lasa pe foc sa dea 2-3 clocote si se toarna peste restul de supa.

Se ia oala de pe foc si se pun frunzele de leustean intregi de preferat proaspete (eu am avut uscate) si se acopera cu capacul pt cateva minute.

Inainte de servire se scot frunzele si se arunca. Se presara frunze de patrunjel tocat marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa dulce cu leustean-0
Supa dulce cu leustean-1
Supa dulce cu leustean-2
Supa dulce cu leustean-3
Supa dulce cu leustean-4
Supa dulce cu leustean-5

COMENTARII (15)

mirela0911 1

06.05.2011, 14:15

Foarte interesant Ruxy, nu stiam asta despre leustean, multumesc tare mult

mirela0911 1

06.05.2011, 14:17

Eduard ms

cristiana_dana 1

06.05.2011, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04