Supa "falsa"de gaina cu taitei

de alinutzika in Supe, 24 Iul 2011 | 31145 vizualizari

 

Gustul e identic cu cel al supei de gaina, dar nu e cu gaina ci cu altceva, mult mai usor de gatit. Nimeni nu o sa-isi dea seama ca de fapt supa nu e de gaina....cel putin pe mama mea de la care am invatat reteta, toti o laudau pentru supa ei de gaina, iar cand le spunea ca se insala, nu le venea sa creada.

 

INGREDIENTE

  • taitei de casa
  • 3 morcovi mari
  • vegeta
  • sare, piper
  • patrunjel
  • o radacina de telina
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa "falsa"de gaina cu taitei:

Se pune apa la fiert cu 1 morcov taiat rondele subtiri si telina curatata, dar intreaga, doar crestata putin. In timp ce se incalzeste apa, pregatiti secretul acestei supe delicioase: razaliti morcovii pe razatoarea mica, puneti-i intr-o craticioara impreuna cu uleiul si caliti-i la temperatura minima aproximativ 10-15 minute, sau pana sunt moi de tot, dar fara sa se arda.
Cand supa fierbe, reduceti focul, puneti taiteii si condimentati cu sare, piper si vegeta (cu gust de gaina).Adaugati si morcovul calit cu tot cu zeama care s-a format.
Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt.
Secretul supei sunt morcovii caliti la foc mic, care dau un gust deosebit. Va recomand sa caliti morcovii si la ciorbe...o sa fie mult mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa "falsa"de gaina cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

25.07.2011, 18:44

si eu fac mereu,chiar foarte des ,in timpul saptamanii cand sunt in criza de timp si de chef

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:50

alinutzika 1

29.08.2011, 14:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu taitei de casa