Supa "falsa"de gaina cu taitei

de alinutzika in Supe, 24 Iul 2011 | 12896 vizualizari

 

Gustul e identic cu cel al supei de gaina, dar nu e cu gaina ci cu altceva, mult mai usor de gatit. Nimeni nu o sa-isi dea seama ca de fapt supa nu e de gaina....cel putin pe mama mea de la care am invatat reteta, toti o laudau pentru supa ei de gaina, iar cand le spunea ca se insala, nu le venea sa creada.

 

INGREDIENTE

  • taitei de casa
  • 3 morcovi mari
  • vegeta
  • sare, piper
  • patrunjel
  • o radacina de telina
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa "falsa"de gaina cu taitei:

Se pune apa la fiert cu 1 morcov taiat rondele subtiri si telina curatata, dar intreaga, doar crestata putin. In timp ce se incalzeste apa, pregatiti secretul acestei supe delicioase: razaliti morcovii pe razatoarea mica, puneti-i intr-o craticioara impreuna cu uleiul si caliti-i la temperatura minima aproximativ 10-15 minute, sau pana sunt moi de tot, dar fara sa se arda.
Cand supa fierbe, reduceti focul, puneti taiteii si condimentati cu sare, piper si vegeta (cu gust de gaina).Adaugati si morcovul calit cu tot cu zeama care s-a format.
Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt.
Secretul supei sunt morcovii caliti la foc mic, care dau un gust deosebit. Va recomand sa caliti morcovii si la ciorbe...o sa fie mult mai buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa "falsa"de gaina cu taitei 117357
retete culinare - Supa "falsa"de gaina cu taitei 117358

COMENTARII (14)

Cris2711 1

25.07.2011, 18:44

si eu fac mereu,chiar foarte des ,in timpul saptamanii cand sunt in criza de timp si de chef

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:50

alinutzika 1

29.08.2011, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21