Supa imperiala

de ianculubita in Supe, 3 Iun 2013 | 1041 vizualizari

 

Azi e inceput de saptamana,asa ca va recomand ceva imperial;nu-i o regula,asa mi-a venit!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • legume pentru supa (ceapa, morcov, telina)
  • Galuste:
  • 100 g faina
  • 100 g gris
  • 100 g unt
  • 7 oua
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa imperiala:

Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute.

In acest timp facem galustele: intr-un castron batem ouale cu sare, piper, nucsoara, untul moale, adaugam faina amestecata cu gris iar dupa ce am omogenizat bine rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20 minute, depinde de cuptor. Dupa ce s-a racit, decupam cubulete sau orice alta forma, apoi lasam galustele deoparte.

Supa o strecuram, punem inapoi in oala supa limpede, potrivim de gust iar cand incepe sa fiarba adaugam galustele si lasam sa fiarba 5 minute.

Servim supa imediat cu patrunjel verde deasupra.

 

TIPS-URI

1

pentru legumele din supa si pui se gasesc multe intrebuintari: pui rasol cu mujdei si mamaliga, pui la cuptor cu legume sotate, salata de boeuf

RETETA IN IMAGINI

Supa imperiala-0
Supa imperiala-1
Supa imperiala-2
Supa imperiala-3
Supa imperiala-4

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.06.2013, 19:25

Buna supita

ANNA_46 1

04.06.2013, 00:27

Foarte buna supica

ianculubita 1

04.06.2013, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04