Supa italiana cu legume

de Rocsi in Supe, 25 Feb 2014 | 4995 vizualizari

 

O supa plina de gust si savoare, mai aparte as zice eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 ciuperci mari proaspete
  • 1 dovlecel
  • 200 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1.5-2 litri apa sau supa de legume
  • 100 gr paste Baneasa Conchiglie (cochilii)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana cu legume:

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite, ciupercile le spalam si le facem felii, iar rosiile decojite le taiem marunt. 

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Le inabusim la foc potrivit timp de 15-20 de minute, dar mai picuram cate putina apa sa nu se lipeasca. Punem dovlecelul pentru 4-5 minute, cimbrul si busuiocul. Adaugam rosiile cuburi, sucul de rosii de casa si apa. Curatam usturoiul, il taiem feliute, il punem in supa, condimentam cu sare, piper dupa gust si o fierbem cam 15 - 20 de minute.  Dam drumul mai apoi  la pasta de tomate, pastelor cochilii, le fierbem cat scrie pe ambalaj.

Amestecam bine, iar la final punem o lingura parmezan ras, frunza de dafin si mai dam doua clocote. Se serveste cu patrunjel verde tocat si parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa italiana cu legume-0
Supa italiana cu legume-1
Supa italiana cu legume-2
Supa italiana cu legume-3
Supa italiana cu legume-4
Supa italiana cu legume-5
Supa italiana cu legume-6

COMENTARII (62)

Rocsi

Rocsi 1

29.04.2015, 21:25

Aletta, multumesc mult

Ksenya

Ksenya 1

12.03.2016, 08:08

Imi place tare mult ce ai facut tu! Felicitari

Rocsi

Rocsi 1

12.03.2016, 09:56

Ksenya, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24