Supa japoneza cu vita si taietei soba

de Sylvia in Pui, 11 Oct 2013 | 3496 vizualizari

 

Este o supa extraordinara de care m-am indragostit la Paris unde am mancat la un restaurant japonez extraordinar, simplu decorat, chiar modest dar cu preparate proaspete si cu un puhoi de oameni care asteptau la usa sa reuseasca sa intre …asta da semn bun la un restaurant. Despre bucataria japoneza nu stiu inca mare lucru , pentru multi dintre noi inseamna sushi …dar e mult mai mult decat atat, eu pe masura ce ii descopar preparatele ma indragostesc de ea, de pasta miso, de piperul rosu japonez, de pastele soba din grau negru….de culori, arome si texturi. Sper sa reusesc sa descopar si sa va transmit cat mai multe din retetele lor, pentru azi aceasta supa japoneza cu vita si taietei soba.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 100 grame de carne de vita frageda pe persoana( eu am pus rosbeef dar merge si antricot sau si mai bine filé de vita) ,
  • 40 grame de paste soba de persoana,
  • morcov,
  • ceapa verde,
  • ardei rosu,
  • ardei picant,
  • putin usturoi zdrobit,
  • sos soia,
  • fond de vita sau supa de vita 300 ml de persoana,
  • ardei iute rosu.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza cu vita si taietei soba:

Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati foarte fine, atat de fine cat reusiti sa le taiati si se rumenesc putin la foc viu intr-un ulei cu punct de ardere inalt. Avem nevoie de o supa concentrata si aromata de vita in care adaugam putin sos de soia si pregatim taieteii soba care se pun in apa clocotita si se lasa pret de 5 minute.

Montajul super este simplu intr-o farfurie mare (imensa :)  sau bol mare) se aseaza taieteii fierti. Se adauga apoi legumele taiate fin si carnea, in centru se aseaza usturoiul crud.Supa de vita o turnam in wok-ul in care am prajit carnea ca sa deglasam aroma de carne si sa o aducem din nou la punctul de fierbere si asa clocotita se toarna in farfurie.

O sa observati mici bule foarmate pe langa legume, supa clocotita gateste efectiv legumele care raman in acelasi timp crocante si aromate. Dupa 2 minute este numai buna de servit, fierbinte si picanta dupa gust in farfuria mea se vede destul de mult ardei iute, voi incercati-va singuri gusturile si curajul.

Este o supa extraordinara, am facut-o deja in mai multe variante cu taitei albi, cu ciuperci negre chinezesti, maine o sa o fac cu pui cu ciuperci aromate, sotul meu iubeste la nebunie aceasta supa picanta si mancarea asiatica iar pentru mine este un prilej in plus sa testez noi retete va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta cu ce aveti la indemana.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga un ou fiert moale si taiat in jumatate adauga un plus de consistenta si de gust

RETETA IN IMAGINI

Supa japoneza cu vita si taietei soba-0
Supa japoneza cu vita si taietei soba-1
Supa japoneza cu vita si taietei soba-2
Supa japoneza cu vita si taietei soba-3

COMENTARII (14)

Sylvia 1

12.10.2013, 17:39

Ma bucur ca va place reteta sa o testati cand aveti ocazia ,e altceva ....si sunt binevenite schimbarile

Sylvia 1

12.10.2013, 17:40

Bucataras si eu imi doresc sa ajung o data in China si in Japonia ...sper sa si reusesc, eu am mancat la restaurante bune japoneze si chinezesti la Paris, despre bucataria japoneza chiar nu stiam mult dar sunt in expansiune de documentare mi-am comandat niste carti si o sa testez mai multe retete

Sylvia 1

12.10.2013, 17:45

Panacris taieteii soba sunt alaturi de taieteii uden si ramen cei mai consumati in Japonia? Taietei soba sunt taietei din faina neagra de sarrasin/hrisca sau grau negru cu apa, sunt de culori diferite de la negru maiintens la gri in functie de tratarea graului. Se pregatesc lasandu-i in apa clocotita 5 minute is sunt f buni si sanatosi. Taieteii de orez de care zici tu sunt f buni si ei si mai sunt taieti de soia, transparenti atunci cand sunt pusi in apa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20