Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

de Sylvia in Supe, 4 Iun 2013 | 2767 vizualizari

 

In aprilie am fost la Paris, am petrecut cateva zile incantatoare, am avut ocazia sa ma plimb mult, sa petrec doua zile minunate cu o foarte draga prietena a mea Ana , cu care am stabatut in lung si lat micile stradute din Cartierul Latin, am petrecut mult timp in librarii si anticariate de carti, am baut cafele lungi cu multe povesti pe terase simpatice, am vizitat mici magazine alegand imaginar zeci de perechi de pantofi si haine si am mancat in restaurante asiatice . Am fost de doua ori sa luam pranzul intr-un restaurant japonez mic si aglomerat tare, am inteles mai apoi de ce Ana zicea ca e cel mai bun restaurant din zona. Am descoperit o alta fata a bucatarie japoneze , despre care nu stiam foarte multe, paste gatite la aburi , orezul lor special cu bob rotund, carne de vita delicioasa si frageda, supe miso fierbinti….totul minunat . La intoarcere am intrat intr-un magazin mic cu alimente si condimente japoneze……imi venea sa cumpar tot magazinul ! Ciuperci de toate categoriile proaspete si ambalate in mici pungute, condimente, paste, miso, soia , tofu de toate texturile, un vis ….Am cumparat cateva condimente si minunatii si va arat azi reteta mea de supa miso cu porc si ciuperci negre.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri de bouillon de legume nesarat,
  • 100 grame de muschiulet de porc ( filé mignon in franceza),
  • un morcov taiat fasii lungi si subtiri,
  • 2-3 ciuperci chinezesti negre rehidratate,
  • 100 de tofu moale,
  • 2 lingurite de pasta miso,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • putin ghimbir ras,
  • o lingura sau doua de sos de soia light . .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza miso cu muschiulet de porc:

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte alimente. Este o pasta cu o concentratie mare de proteine, facuta din soia,  orez sau orz,  apa de mare si fermentul Koji , fermentata indelung si utilizata ca si concentrat de gust pentru supe, sosuri , o multime de preparate.  Este considerata benefica pentru sanatate din cauza fermentilor ei care amelioreaza digestia, refac flora intestinala, revigoreaza organismul …. o sa va vorbesc mai multe despre ea intr-un articol separat.

Pentru supe este folosita in cantitati mici, adaugate spre final fara  sa fie lasata prea mult la fiert dar fiarta totusi pentru a distruge anumite bacterii .

Preparare : prajim in foarte putin ulei bucatile de porc taiate bucati lungi si subtiri, le scoatem apoi si adaugam morcovul ci partea de jos de la ceapa verde, taiata fasii lungi. Dupa un minut adaugam bouillonul de legume clocotit si ciupercile rehidratate, ghimbirul, sosul soia, adaugam pasta miso si lasam sa clocoteasca un 2-3 minute. Adaugam pastele fierte separat, stingem focul si presaram ceapa verde si patrunjel sau coriandru dupa preferinta. Se serveste fierbinte si e o minunatie de supa, consistenta dar lejera in acelasi timp , cu o textura aparte, eu am mai adaugat pasta de ardei iute ca sa ii dau o nota picanta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa japoneza miso cu muschiulet de porc 233632
retete culinare - Supa japoneza miso cu muschiulet de porc 233633
retete culinare - Supa japoneza miso cu muschiulet de porc 233634

COMENTARII (25)

Mihaela11_jo 1

29.08.2013, 19:45

La Multi Ani!

Sylvia 1

29.08.2013, 22:16

multumesc mult !

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:38

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L