Supa japoneza miso cu muschiulet de porc

de Sylvia in Supe, 4 Iun 2013 | 6217 vizualizari

 

In aprilie am fost la Paris, am petrecut cateva zile incantatoare, am avut ocazia sa ma plimb mult, sa petrec doua zile minunate cu o foarte draga prietena a mea Ana , cu care am stabatut in lung si lat micile stradute din Cartierul Latin, am petrecut mult timp in librarii si anticariate de carti, am baut cafele lungi cu multe povesti pe terase simpatice, am vizitat mici magazine alegand imaginar zeci de perechi de pantofi si haine si am mancat in restaurante asiatice . Am fost de doua ori sa luam pranzul intr-un restaurant japonez mic si aglomerat tare, am inteles mai apoi de ce Ana zicea ca e cel mai bun restaurant din zona. Am descoperit o alta fata a bucatarie japoneze , despre care nu stiam foarte multe, paste gatite la aburi , orezul lor special cu bob rotund, carne de vita delicioasa si frageda, supe miso fierbinti….totul minunat . La intoarcere am intrat intr-un magazin mic cu alimente si condimente japoneze……imi venea sa cumpar tot magazinul ! Ciuperci de toate categoriile proaspete si ambalate in mici pungute, condimente, paste, miso, soia , tofu de toate texturile, un vis ….Am cumparat cateva condimente si minunatii si va arat azi reteta mea de supa miso cu porc si ciuperci negre.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri de bouillon de legume nesarat,
  • 100 grame de muschiulet de porc ( filé mignon in franceza),
  • un morcov taiat fasii lungi si subtiri,
  • 2-3 ciuperci chinezesti negre rehidratate,
  • 100 de tofu moale,
  • 2 lingurite de pasta miso,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • putin ghimbir ras,
  • o lingura sau doua de sos de soia light . .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza miso cu muschiulet de porc:

Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte alimente. Este o pasta cu o concentratie mare de proteine, facuta din soia,  orez sau orz,  apa de mare si fermentul Koji , fermentata indelung si utilizata ca si concentrat de gust pentru supe, sosuri , o multime de preparate.  Este considerata benefica pentru sanatate din cauza fermentilor ei care amelioreaza digestia, refac flora intestinala, revigoreaza organismul …. o sa va vorbesc mai multe despre ea intr-un articol separat.

Pentru supe este folosita in cantitati mici, adaugate spre final fara  sa fie lasata prea mult la fiert dar fiarta totusi pentru a distruge anumite bacterii .

Preparare : prajim in foarte putin ulei bucatile de porc taiate bucati lungi si subtiri, le scoatem apoi si adaugam morcovul ci partea de jos de la ceapa verde, taiata fasii lungi. Dupa un minut adaugam bouillonul de legume clocotit si ciupercile rehidratate, ghimbirul, sosul soia, adaugam pasta miso si lasam sa clocoteasca un 2-3 minute. Adaugam pastele fierte separat, stingem focul si presaram ceapa verde si patrunjel sau coriandru dupa preferinta. Se serveste fierbinte si e o minunatie de supa, consistenta dar lejera in acelasi timp , cu o textura aparte, eu am mai adaugat pasta de ardei iute ca sa ii dau o nota picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza miso cu muschiulet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Mihaela11_jo 1

29.08.2013, 19:45

La Multi Ani!

Sylvia 1

29.08.2013, 22:16

multumesc mult !

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:38

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)