Supa japoneza udon cu creveti

de Sylvia in Supe, 3 Mar 2015 | 3744 vizualizari

 

Taieteii udon sunt cunoscuti ca si japonezi desi multe informatii atesta ca acestia ar fi fost adusi din China. Sunt cele mai groase paste, variind de la 2 la 4 mm circumferinta, sunt facuti numai din apa si faina, au o consistenta aparte si sunt excelenti la gust deoarece au un aspect poros care absorb extraordinar de bine orice aroma. Sunt folositi atat in supe cat si sotati cu diverse legume si carnuri, cei mai adesea sunt intalniti in prefectura Hagawa din Japonia , sunt peste zece varietati din aceste paste , preparate in sute de retete.
Desi par destul de consisitenti, avand un aport caloric de 353 calorii de paste seci, in realitate datorita faptului ca nu se consuma mai mult de 50 de grame si datorita faptului ca au un indice glicemic mai mic ( 58) si multe proteine, sunt chiar recomandate fiind o masa satioasa si care cu restul ingredintelor nu ajunge la 500 calorii.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste udon
  • 250 gr creveti
  • un fir ceapa verde
  • putin praz
  • coriandru verde
  • pasta ardei iute
  • pasta miso
  • 2 catei usturoi
  • otet de orez
  • pasta de creveti
  • sos de stridii
  • putina tija de lemon gras
  • ardei iute
  • o ciuperca pleurotus
  • putin ghimbir proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza udon cu creveti:

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti. 

Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de lingurita de pasta miso, un varf de cutit de pasta de creveti ( este extrem de concentrata si sarata) , putin sos de stridii, un catel de usturoi si putin ghimbir taiat marunt. Se laas la fiert 15 minute , este suficient pentru orice fond sau supa de peste. Se filtrteaza si se mai da un clocot , asezonand la final cu ardei iute si putin otet de orez ca sa imbinam toate gusturile de sarat, dulce de la creveti, picant de la ardei iute, nu uitati ca bucataria asiatica mizeaza mereu pe aceste imbinaris i simbioze de gusturi total diferite. 

Taieteii udon ( eu i-am avut prefierti) se mai fierb 3 minute si se clatesc cu apa rece. 

Montajul super eset simplu, se pun intr-un bol adanc taieteii fierti, se adauga peste ei crevetii, cateva fasii de pleurotus, cateva rondele de ceapa verde si praz, se toarna peste supa clocotita si se garniseste cu coriandru care ii da o aroma specifica. 

Avem o explozie de culori, arome si texturi, de la aspectul moale si catifelat al pastelor, la fermitatea crevetilor si la legumele crocante.....supa fierbinte este naucitoare in arome, un usor iz de lamaie de la lemon gras, este picanta, sarata, acrisoara si dulceaga in acelasi timp....o supa perfecta pentru trup si suflet. Se poate face si in varianta de pui sau vita sau de ce nu vita cu creveti care cred ca e combinatia sublima. 

   

 

TIPS-URI

1

ca sa aveti un bun echilibru in arome adaugati cantitati foarte mici de condimente, mai bine completati

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369475
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369476
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369477
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369478
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369479
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369480
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369481
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369482
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369483
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369484
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369485
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369486
retete culinare - Supa japoneza udon cu creveti 369487

COMENTARII (16)

Teo 1

08.03.2015, 20:42

iMI place,imi place,dar bucuria mea e ca stiu ceva mai mult despre aceasta reteta!

Sylvia 1

14.03.2015, 22:20

sunteti taaaare simpatice toate , ma bucur ca va place ca nu va place dar va ganditi ca e buna ....poate ) promit sa va fac si reteta cu porc si cu vita sa fie pt toate gusturile.

tanty 1

06.04.2015, 22:26

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55