Supa malteza

de mihaelar63 in Supe, 31 Iul 2015 | 4596 vizualizari

 

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

 

INGREDIENTE

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa malteza:

  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].
  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .
  3. Zucchini se taie cuburi .
  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.
  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .
  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .
  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .
  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .

TIPS-URI

1

La aceasta supa se foloseste de regula pui intreg + maruntaiele lui. Carnea se serveste separat calda.

2

Exista variante la care se aduga cartofi pentru consistenta sau spanac verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gicuta 1

10.08.2015, 10:43

Raluca57 1

16.09.2015, 08:37

Gata! Preparat, savurat, terminat! Gustoasă, ne-a plăcut mult!!!!

mihaelar63 1

26.09.2015, 09:54

Multumesc Raluca Ma bucur mult ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti