Supa mediteraneana de dovlecei

de Ksenya in Supe, 4 Iul 2016 | 5405 vizualizari

 

O reteta usoara de supa de vara ! Se poate manca atat fierbinte cat si rece.Ideala si in timpul postului.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovlecei
  • 3 cartofi medii (aproximativ 400 g)
  • 400 g rosii tocate
  • 1 ceapa mare
  • 1 cățel de usturoi
  • o mână de busuioc proaspăt
  • Ulei de masline,
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa mediteraneana de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se

taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de

un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna

felii subțiri si se prăjește într-o tigaie cu un pic de ulei , împreună cu cățel de usturoi

zdrobit cu lama cutitului. Cand ceapa devine sticloasa si capata marginile aurii scoatem

usturoiul si-l arauncam, adaugam cartofii si lasam 2-3 min , amestecand , în cele din urmă,

adaugam dovleceii și roșiile, amestecăm . Apoi adaugăm un 2 litri de fond de legume sau apa de apă și o jumătate

de linguriță de sare. Se acopera si se fierbe pana cand toate legumele sunt moi . Cand este

gata adaugam crengutile  de busuioc.Acoperim si lasam sa se racoreasca.

. Atunci când se va raci se va elimimina crengutile de busuioc. La servre se decoreaza/presara

cu  busuioc proaspăt.Se serveste cu pâine neagra .

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa ce s-a racorit supa,crengutele de busuioc trebuiesc inlaturate,altfel supa se v-a innegri/invineti

2

Pentru un plus de savoare ,puteti sa adaugati parmezan proaspat ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mediteraneana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

07.07.2016, 11:46

miki_a 1

09.07.2016, 11:19

Si asta e pe gustul nostru! Minunat arata!

RuxyRux 1

05.08.2016, 19:52

O minunatie...am poftit la supa ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă de caşcaval