Supa pescareasca spaniola

de mihaelar63 in Supe, 21 Feb 2016 | 4626 vizualizari

 

Sincera sa fiu am fost reticenta la adugarea calamarilor in supa . De acum inainte nu voi  mai ezita . A fost una mix de textura-gust interesant .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete si cozi de peste [ stiuca si somn ]
  • 100 ml ulei masline
  • 1 foie dafin
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 200 gr calamari congelati
  • 400 gr pulpa rosii -Cirio
  • 100 gr orez
  • un varf cutit coaja de portocala razuita
  • patrunjel verde -sau coriandru verde
  • sare
  • ou fiert tocat-facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa pescareasca spaniola:

  1. Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin .
  2. Decongelati calamarii la temperatura camerei .
  3. Se fierb 15 minute . Se scurg , pastrandu-se lichidul .
  4. Legumele se curata si se spala .
  5. Morcovul , ceapa si usturoiul se toaca .
  6. In alta oala se  calesc usor morcovul cu ceapa si usturoi timp de cateva minute . Adugati lichidul fierbinte in care  a fiert pestele .
  7. Cat timp legumele fierb curatati bine calamarii de vinisoarele rosii si de cel  principal mai inchis la culoare .
  8. Taiati calamarii felii si-i adugati la  supa ce fierbe . Tot acum se pune si orezul .
  9. Dupa 10 minute adugati pulpa de rosii si coaja d eportocala razuita .
  10. Alegeti carnea de peste de pe oase .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Serviti supa cu carnea de peste aleasa adugata in fiecare farfurie si multa verdeata , ardei iute .
  13.              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Curatati cu atentie calamarii de vinisoarele rosii si de cel principal mai inchis la culoare .Daca nu se executa bine aceasta operatie preparatul va avea un gust neplacut, usor amarui . Spalati bine cu apa rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa pescareasca spaniola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

22.02.2016, 20:56

cred ca e foarte gustoasa

RuxyRux 1

23.02.2016, 22:01

Wow!

Catalina L 1

25.02.2016, 14:00

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane