Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

de Catalina L in Supe, 13 Aug 2016 | 3562 vizualizari

 

O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare.
Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala...acum 30 de ani!
Un suvenir inubliabil:  racoritoare, parfumata si delicioasa.
N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec.
Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata.
 
The Guardian scrie că în Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt ....
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html

 

INGREDIENTE

  • 500 de ml de iaurt, de preferință gras, ușor acid (iaurt bulgăresc)
  • 1 castravete lung
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • mărar tocat
  • fistic sau nuci decojite
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar:

Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.

Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen. 

Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici. 

Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.

Se amestecă si se potriveste de sare.

Se pune în frigider cel puțin 2 ore. 

Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire. 

Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata. 

Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

17.08.2016, 16:07

minunata

miki_a 1

17.08.2016, 16:54

Si mie imi place!

Rahela Velicu 1

18.08.2016, 22:59

de facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde