Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris

de Kori in Supe, 2 Noi 2011 | 4630 vizualizari

 

Supa asta e mai traditonala decat sarmalele in zona unde locuiesc eu, de obicei cu taitei, dar si cu galuste de gris. Am avut pui de la tara, legume din gradina, toate foarte "bio" crescute, deci chiar a avut gustul pe care-l avea supa bunicii: "levesha" cum ii spunea ea :)
Din legumele fierte si carnea din supa am facut o salata; o postez si pe aia imediat :)

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • spate, aripi, gat, picioarele si pulpele inferioare de la doi pui mai mici
  • 3, 4 morcovi mari
  • 2, 3 radacini de patrunjel mari
  • 1 telina radacina mare
  • 3 cepe medii
  • 1 si 1/2 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper negru boabe
  • pentru galuste:  
  • 3 oua
  • 2 linguri apa minerala
  • gris cat cuprinde
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris:

Am curatat si spalat bine puiul, l-am portionat si l-am tinut in apa rece o jumate de ora (la puiul de casa se procedeaza asa ca sa nu lase sange in supa). Apoi am pus toate ingredientele intregi (curatate si spalate  bineinteles), -doar morcovii i-am crestat in lung si telina am taiat-o bucati mari- in 8 litri de apa cu o lingura mare sare si o lingura de piper boabe. Le-am lasat sa fiarba bine de tot la foc mic pana cand toate legumele si mai ales carnea au fost foarte bine fierte.

Am scos apoi cu o paleta toate legumele si carnea intr-un vas, si supa am strecurat-o prin strecuratoare deasa. Supa rezultata am impartit-o in doua: jumate am pus-o intr-un flacon curat (dupa ce s-a racit) si la congelator pt data viitoare cand doar o pun la fiert si pun in ea taitei:)

Cealalta jumatate am pus-o din nou pe foc, (daca e foarte concentrata si a scazut mult la fierberea precedenta se poate completa cu apa), am potrivit-o de gust cu delikat de pui (daca mai e nevoie si nu e deja suficient de sarata). Intre timp am pregatit galustile de gris: am batut bine cu furculita 3 oua intregi si 2 linguri de apa minerala si apoi am adaugat gris pana a ajuns de consistenta unei paste grosute, (dar nu aluat!). Dupa ce supa a inceput sa clocoteasca am luat cu furculita galuste din "pasta" si le-am introdus usor in supa. Le-am lasat sa cloteasca la foc mic 2 minute , am adaugat patrunjel verde tocat marunt si gata.

Din legumele si carnea din supa am facut o salata si din pieptul de pui snitele si asa am rezolvat si felul doi :)

 

TIPS-URI

1

se pot inlocui galustele cu taitei subtiri pentru supa sau patratele sau alt fel de paste marunte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131914
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131915
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131916
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131917
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131918
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131919
retete culinare - Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris 131920

COMENTARII (10)

jolygina 1

06.11.2011, 23:38

mama cate galuste ,vreau si eu

Criss 1

11.11.2011, 13:31

Supa mea preferata.

Kori 1

19.11.2011, 12:17

criss, si a mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L